Batman’da haklarında terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılan ve aralarında eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ile DBP il ve ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 40 kişiden 26’sı tutuklandı.
Batman’ın Sason İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’ca başlatılan soruşturma çerçevesinde, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Batman merkez, Sason ve Kozluk ilçeleri ile Şırnak’ın Cizre ilçesindeki 39 adrese eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 40 kişiden, aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve DBP Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız’ın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Sason ilçe adliyesinde hakim karşısına çıktı. 2 gün süren duruşma sonrasında 40 kişiden aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve DBP Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız’ın da bulunduğu 26 kişi tutuklandı. 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Zanlılar, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "terör örgütüne yardım ve yataklık" yaptıkları iddiasıyla suçlanıyor.
(İHA)