Konya’nın Beyşehir ilçesinde görev yapan otobüs sürücüsü, parayı yanlış hesaba gönderince 3 bin lira yerine bin lira dolandırıldı.
Edinilen bilgiye göre, kendilerini “polis, savcı” olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık yapan kişilerin son mağduru ilçeye bağlı Bayavşar mahallesinde belediye otobüs şoförü olarak görev yapan 46 yaşındaki İdris Kartal oldu. Kartal’ın telefon numarasına aracının sanayi sitesinde bakımını yaptırdığı esnada ulaşmayı başaran kişiler, kendilerini “polis” olarak tanıtıp, verdikleri hesap numarasına üzerinde para olmadığını belirtmesi üzerine, kredi kartından kredi çektirip dolandırdı. Kartal, Beyşehir PTT Bank ATM’sinden çektiği 3 bin liranın 2 bin lirasını dolandırıcıların hesabı yerine yanlışlıkla başka bir hesaba aktarınca daha fazla mağdur duruma düşmekten kurtuldu. Doğru hesaba giden bin liranın ise dolandırıcıların eline geçmesine mani olamadı.

JANDARMANIN SMS MESAJI VE BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN UYARI ANONSU İŞE YARAMADI
Beyşehir’deki ilginç telefon dolandırıcılığı olayını engellemek için uğraş veren İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleri de ailesinin kolluk kuvvetlerini haberdar etmesi üzerine harekete geçti. Kartal’a önce cep telefonundan “Dolandırılıyorsun, dikkat et ben jandarma” yazılı SMS mesajı gönderip ulaşmaya çalışan Jandarma ekipleri, bununla da yetinmeyerek Beyşehir Belediyesi’nden uyarısı anonsu yaptırdı. Hoparlörlerden, “İdris Kartal, konuşmakta olduğunuz telefonunuzu acilen kapatıp İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitmeniz ilan olunur” şeklinde birkaç kez yapılan anonsları ilçe merkezinde herkes duydu, ancak mesaj ve uyarıları dikkate almayan Kartal dolandırılmaktan kurtulamadı. Kartal, PTT Bank Beyşehir Şubesi’nin önündeki ATM’den dolandırıcıların talep ettiği paraları kredi kartından çekim yapmak suretiyle temin edip, istenilen hesap numaralarına havale etti. Ancak, yanlış havale Kartal’ın 2 bin lirasını dolandırılmaktan kurtardı. Kartal, bin lira dolandırılmakla teselli buldu.

"KREDİ KARTINDAN PARA ÇEKTİRDİLER"
Önce İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ardından Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek kendisini dolandıranlardan şikayetçi olan Kartal, sanayide iken kendisini arayan kişilerin “Polisiz, savcıyız” diyerek tanıttığını belirterek, “Üzerimde para olmadığını söyleyince, hangi kredi kartını kullandığımı sordular. Sonrasında beni postaneye yönlendirdiler. Telefonu kapatmamamı ve heyecanlanmamamı istediler. Tanımadığım bir ismi sordular, ‘tanımıyorum’ deyince, ‘bu para devletin parası, sizin hesabınızdan para çekilmiş, bu parayı ödememiz lazım’ dediler. Param olmayınca kredi kartımdan kredi çektirdiler. Bin ve 2 bin lira olarak ayrı ayrı havale yaptım, ancak 2 bin liralık havaleyi yanlış hesaba yatırınca dolandırıcılara 3 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Zararımız bin lira oldu. Karakola giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldum” dedi.

“BEN DOLANDIRILDIM, BAŞKALARI DOLANDIRILMASIN”
Jandarmanın gönderdiği uyarı mesajını telefon kulağında görüşme yaptığı için dikkate almadığını, belediyenin anonslarını duyduğunda ise işlemlerin o anda yapılmış olduğu için mağdur olmaktan kurtulamadığını anlatan Kartal, yanlış havale yapmasının ise, 2 bin lira daha dolandırılmasının önüne geçtiğini söyledi. Kartal, jandarmanın yanı sıra başka bir ilde uzman çavuş olarak görev yapan oğlunun da kendisine telefonla ulaşarak dolandırıldığı uyarısını yapmasına rağmen dolandırıldığını belirtti.
Kartal, “Postaneden aradılar, yanlış havale yaptığım 2 bin liranın masrafı çıktıktan sonra kalan bölümünü gidip alabileceğimi söylediler. Bana kredi kartımdan 3 bin lira çektirdiler, bunun faizini de bana ödetecekler. Ben dolandırıldım ama başkaları beni görsün ve dolandırılmasın, dikkatli olsunlar” şeklinde konuştu.
(İHA)