Niğde’de, tatil için dedesinin yanına giden 14 yaşındaki Vildan’ı kaçıran 3 kişi Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Vildan D.’yi kaçırdığı iddia edilen H.B. Z.D ve K.S, İl Jandarma Komutanlığının oluşturduğu 50 kişilik özel ekibin dört günlük çalışması sonucu yakalandı. H.B’nin kız kaçırmasına yardımcı olduğu iddia edilen Z.D ve K.S Niğde merkezdeki ikametlerinde, H.B ise Vildan D. ile Bor ilçesine bağlı Tepeköy’de ablasının evinde yakalandı. H.B’nin Vildan D.’yi Fesleğen köyü dağının arkasındaki Tepeköy’e yürüyerek götürdüğü öğrenildi. Yakalanan H.B’nin doktor raporu için hastaneye getirildiği sırada Vildan D.’nin akrabaları linç girişiminde bulundu. Olay yerine jandarma ekiplerinin yanı sıra Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerde geldi. Vildan D.’nin dayısı ve amcası gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının bulunmasından dolayı herkese teşekkür ederek, bundan sonra ki süreçte vatandaşların ve kamuoyunun desteğini beklediklerini söyledi.
H.B nin abisi H.B’nin köydeki evinde yapılan aramalarda da çok sayıda mühimmat ele geçirildi. İlk gün Jandarmaya ateşle karşılık veren ağabey H.B’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
(İHA)