Tekirdağ’ın Barbaros beldesinde çöplükte çıkan yangın, 3 gündür söndürülemiyor. Çöplükten çıkan dumanlar ve pis koku ise, Tekirdağ semalarını kapladı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Barbaros beldesi çöplüğünde çıkan yangın, 3 gündür söndürülemiyor. Zaman zaman itfaiye tarafından söndürülen çöplük, içten içe yanmaya devam ediyor. Çöplükten çıkan duman ve pis koku ise, özellikle Tekirdağ’ın Altınova ve Yüzüncüyıl mahallelerini kaplarken; rüzgarla birlikte şehrin tamamına yakınında hissedilebiliyor.

Yangının etrafa yayılan dumanı, Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül tarafından, havadan görüntülendi. Havadan Ergene Nehri ve Yıldız Dağları’ndaki kirliliği, çektiği belgeselle gözler önüne seren hava fotoğrafçısı Hamza Algül, “3 gündür Tekirdağ’ın üzerini, rüzgar batıdan estiği zaman çöplükten çıkan dumanlar kaplıyor. Ben de sabah erken saatlerinde paraşütümle havalanarak bu durumu havadan görüntüledim. Çöplükten çıkan dumanlar Tekirdağ semalarını kaplamış durumda. Çöplükten çevreye yoğun bir duman ve koku yayılıyor. Çöplüğün üzerinde kokudan uçmakta zorlandım. Bu şekilde de tüm Trakya’daki çevresel etkiye sahip katı atık depolama alanlarının tamamını, havadan görüntüleyeceğiz. Aynı zamanda Tekirdağ’daki kıyı şeridindeki evsel atıklardan oluşan kirliliği de en kısa zamanda görüntüleyeceğiz. Amacımız çevre ve insan sağlığı açısından duyarlılığı artırmaktır” dedi.

İtfaiye ekiplerinin ise 3 gündür yangını söndürmek için çalışmaları devam ediyor.