Adana’da 3 genç kız, fuhuş yapmak için kandırdığı 15 yaşındaki 3 çocuğu taksiyle götürürken güven timleri tarafından fark edilerek yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre T.Y. (18), S.Y. (20) ve B.G. (18), merkez Çukurova ilçesinde bulunan Adnan Menderes Bulvarı’na gitti. Burada fuhuş yapmak için erkek arayan kızlar 15 yaşındaki 3 öğrencinin yanına gelerek para ile fuhuş yapabileceklerini söyledi. Ancak çocuklar önce istemeyince kızlar "İlk deneyiminiz olur, tecrübe kazanırsınız" diyerek çocukları kandırdı.
Bunun üzerine çocuklarla birlikte bir taksiye binen 3 kız merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’ne doğru yola çıktı. Mahalleye geldiklerinde taksici ile kızlar arasında para nedeniyle anlaşmazlık çıktı. Bunun üzerine mahallede sürekli bulunan güven tim ekipleri taksiyi takibe başladı. Bir süre daha taksiyi takip eden polis zanlıları ve çocukları taksiden inip mahalleye girerken yakaladı. Çocuklar polise, kızlarla Adnan Menderes Bulvarı’nda tanıştıklarını, fuhuş yapmak amaçlı geldiklerini söyledi. Kızlar ise bu suçlamayı kabul etmedi. Bunun üzerine çocuklar çocuk şube müdürlüğüne teslim edilirken kızlar hakkında da küçük yaştaki erkekleri fuhuş yapmaya teşebbüsten işlem yapıldı. 3 kız daha sonra serbest bırakıldı.
(İHA)