Trabzon’un Maçka ilçesinde 3 polisi şehit eden, 4’ü polis 5 kişiyi yaralayan terörist grubun kaçtığı dağlık alan Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri tarafından çember altına alındı.
Jandarma Özel Harekât askerleri havanın kararmaya başlaması ile birlikte bölgeyi termal kameralarla izlerken, bölgeye Gümüşhane ve Giresun’dan Jandarma Özel Harekat ekipleri takviye edildi. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit de arazide operasyonlara katılarak ekiplerden bilgi aldı.
Bu arada ilçe merkezine gelen zırhlı jandarma aracında yakalanan bir teröristin olduğu duyumu üzerine ilçedeki vatandaşlar İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde toplandı. Jandarma görevlileri, teröristin yakalandığı yöndeki duyumun asılsız olduğu söylemesi üzerine toplanan öfkeli kalabalık bir süre sonra dağıldı.

Maçka terör saldırısı ile ilk kez 2005’te tanıştı
Trabzon’un Maçka ilçesinde 3 polisin şehit olduğu olay ilçede teröristlerin ilk eylemi değildi. 21 Ağustos 2005’te, terör örgütü mensuplarının bir marketten alışveriş yaptığı ihbarını alan İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı ekipler ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada, bir komiser yardımcısı yaralanmış, güvenlik güçleri, 3 kişi oldukları belirtilen teröristleri takibe alarak aynı gece ilçe merkezinde gerçekleştirilen operasyonda kaçan teröristlerden biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilmişti. Kaçan 3. terör örgütü mensubu ise olaydan 3 gün sonra pikabına bindiği bir köylü vatandaşın yardımı ile yakalanmıştı.
(İHA)