Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bebekleri kullanan dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, takip edilen bir dilencinin 3 saatte 670 lira para topladıkları tespit edildiği bildirildi.
Operasyonla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri; il dışından, ilçelerden gelen dilencilerin, vatandaşın insani duygularını kullanarak ve çoğunluğu da akrabalarının bebeklerini yanlarına alarak faaliyet gösterdiklerini açıkladılar.

3 AYLIK BEBEKLERİ KULLANARAK DİLENCİLİK YAPIYORLAR
Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğümüzün, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na verdiği talimat doğrultusunda; Trafik ışıkları, ana caddeler ve bulvarlarda sürücüleri rahatsız eden şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Adana dışından, bazı ilçelerden gelen kadınlar, kucaklarında 3 aylık, 5 aylık bebekleri kullanarak dileniyorlar. Bu şahıslar vatandaşlarımızın insani duygularını istismar ederek para topluyorlar. Bir grup dilencinin 3 saat dilenmesi takip edildi ve 670 lira para topladıkları tespit edildi.”
Açıklamada; mesai başlangıcı ve mesai bitimi saatlerinde, otoban giriş-çıkışlarında, trafiğin çok yoğun olduğu zaman dilimlerinde dilencilik yapılması ve bebeklerin kullanılması nedeniyle böyle bir operasyonun düzenlendiği bildirildi.
(İHA)