Adana’da 30 dakika arayla iki kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalan iki zanlı, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.
Edinilen bilgiye göre kapkaç hadiseleri, merkez Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa ve Demetevleri Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre motosikletli Yılmaz D. (21) ile Mertcan F. (17), önce Şakirpaşa Mahallesi’nde ATM’den 700 TL para çektikten sonra çocuklarıyla birlikte evine giden Emel Temel’in (49) elindeki çantasını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Kadın, hemen polisi arayıp haber verdi. Olay yerine gelen polis geniş çaplı araştırma yaparken Demetevleri Mahallesi’nde evine giden üniversite öğrencisi Kamile Tetik’in de (20) motosikletli şahıslar tarafından çantası çalındığı ihbarı geldi. Tetik’in çantası alan şahıslar motosiklet ile kaçıp izlerini kaybettirdi. Genç kız, çantasında 20 lira para ve öğrenci kimlik kartı olduğunu belirterek, "Cüzdanımdaki para çok önemli değil ama öğrenci kimliğim daha önemli. Yenisini çıkartmam çok zor, lütfen zanlıları yakalayın ve kimliğimi bulun” cümleleriyle polislerden yardım istedi. Polis 30 dakika ara ile meydana gelen iki kapkaçın zanlıların aynı olabileceği üzerinde durarak mahallelerde geniş çaplı operasyon başlattı. Yapılan operasyonda ikinci olaydan 15 dakika sonra ilk zanlı Yılmaz D. motosiklet ile birlikte alındı. Yılmaz D’nin ifadesi üzerine yaşı küçük olan ikinci zanlı da alınarak çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. Yılmaz D. ve yaşı küçük zanlı müştekiler tarafından teşhis edildi.
Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı Yılmaz D, sevk sırasında basın mensuplarına "sizde hiç utanma yok mu o kadar küfür ettim hala çekiyorsunuz" diye tepki gösterdi.
(İHA)