Antalya Emniyet Müdürlüğünce, 500 polisin katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 57 şüphelinden 30’u adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i tutuklanırken, 29’u serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Çarşamba günü Zeytinköy bölgesinde sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un helikopter ile havadan yönettiği ve 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 57 kişi gözaltına alınmıştı. Dün emniyette ifadesi tamamlanan 30 şüpheli "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu güvenlik koridorundan adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden H.D., "uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmak" suçundan tutuklanırken 29 şüpheli ise serbest kaldı.
Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları tamamlanan 11 şüpheli ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Operasyonda ise ev ve işyerlerine yapılan aramalarda, 355,9 gram eroin, 223.17 gram esrar, 22.27 gram kokain, 118 gram kenevir kırıntısı, 46 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet kelepçe, 1 adet muşta, 2 adet 7,65 milimetre tabanca ve 2 adet şarjör ile 51 adet dolu fişek ele geçirilmişti.
(İHA)