Sakarya’da 14 yaşındaki Ö.Ç.’ye cinsel istismar olayıyla ilgili 34 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İfadeleri alınamayan 6 kişiye ulaşılması için duruşma ertelenirken, davanın bir numaralı sanığı olan polis müdürü N.Ş.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan 14 yaşındaki Ö.Ç.’ye cinsel istismar olayıyla ilgili davaya, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt dışına kaçan ve geçtiğimiz aylarda yakalanarak cezaevine konulan davanın bir numaralı sanığı polis müdürü N.Ş. de mahkemede hazır bulundu.

Duruşmada savunmaları alınamayan Naci Ş., Mert B., Gürkan A., Fıratcan S., Oğuzhan T. ve Önder Y.’nin savunmalarının bir sonraki celsede alınmasına karar verildi. Ayrıca N.Ş.’nin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sanığın daha önce yurt dışına kaçarak saklanmış olması, eylemin CMK 100/3a-6 maddesinde sayılan eylemlerden olması nazara alınarak tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, 24 Şubat tarihine ertelendi.

Savcının mütalaasında, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından yurt dışına kaçan ve Haziran ayında yakalanarak Türkiye’ye getirilen eski polis müdürü N.Ş. için çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan 18 yıldan 26 yıla, hürriyetten yoksun kılma suçundan 26 yıla kadar olmak üzere toplam 52 yıla kadar hapis istenmişti. N.Ş., “cebir kullanarak cinsel saldırı”, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar” suçlarından yargılanıyor.