Elazığ polisi, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Erzurum’da aile görüntüsü vererek 36 evi soyan biri kadın 5 kişiyi 3 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce Elazığ’ın merkez Olgunlar Mahallesi’nde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı. Polis, yaptığı araştırmada bir bayanın da aralarında bulunduğu şüphelilerin aile görüntüsü vererek birçok evden hırsızlık yaptığı bilgisine ulaştı. Çalışmasını sürdüren polis ekipleri, şüphelilerin S.G. (21), R.Ç. (21), M.A. (21). M.K. (31) ve H.T. (22) olduğunu tespit etti. 3 aylık araştırmasını tamamlayan polis, Elazığ, Mersin ve Bingöl’de hırsızlık çetesine yönelik operasyon yaptı. Operasyonda şüphelilerden S.G., R.Ç. ve M.A. Elazığ’da, M.K. Bingöl’de ve H.T. Mersin’de yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı eşya, ruhsatsız silah, esrar ve evlerin kapısını açmak için kullandıkları malzemeler ele geçirildi. Hırsızların ziynet eşyası, fırın, bilgisayarın dışında ilk yardım çantası bile çaldığı ortaya çıktı.

4 ŞEHİRDE 36 EV SOYMUŞLAR
Yakalanan 5 şüphelinin Elazığ’da 13, Elazığ’ın Karakoçan ilçesi’nde 4, Malatya’da 13, Bingöl’de 4 ve Erzurum’da 2 ayrı evden hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yakalanan şüpheliler suçlarını itiraf ederken, hırsızlık şebekesinin 21 yaşındaki S.G. adlı kadını aile görüntüsü vermek için yanlarında gezdirdikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin misafirliğe gelmiş gibi zilleri çaldıkları, boş olan evleri soydukları, kapıyı açanlara da ’yanlış gelmişiz’ diyerek olay yerinden ayrıldıkları öğrenildi.
Şüphelilerden M.K. Bingöl’de, H.T. ise Mersin’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Elazığ Adliyesi’ne sevk edilen 3 şüpheliden R.Ç. ve M.A. tutuklanırken, S.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ancak Karakoçan’da meydana gelen 4 hırsızlık olayında da yer alması nedeniyle tekrar gözaltına alındı. Şüpheli kadın, 4 ayrı hırsızlık dosyasından Karakoçan Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden Elazığ’da tutuklanan M.A’nın hırsızlık için girdiği bir apartmandaki evin 2. katından yakalanmamak için atlaması sonucu ayağını kırdığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)