Samsun’un Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını 4. gününde devam ediyor. Helikopter havadan, vatandaşlar ve askerler de karadan yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
Samsun’un Ayvacık ilçesine bağlı Başalan köyü, Hasan Uğurlu Baraj Gölü’nün üst kısmında yer alan Çakalderesi mevkisinde 4 gün önce henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını devam ediyor. Elverişsiz arazi şartları nedeniyle yangına güçlükle müdahale ediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait helikopter iki gündür havadan söndürme çalışmasını sürdürüyor. Helikopter, Hasan Uğurlu Baraj Gölü’nden aldığı suyu alevler üzerine bırakıyor. Yöre halkı ve jandarma da yangın söndürme çalışmasına katkı veriyor.
Yangının devam ettiğini belirten Başalan Mahallesi Muhtarı Mürsel Demir, havadan helikopter ile müdahale yapıldığını, karadan ise köylüler ve jandarmanın yangını kontrol altına almaya çalıştığını söyledi. Yangının önünün kesilmeye çalışıldığını ifade eden Demir, önümüzdeki saatlerde yangının kontrol altına alınmasını umduğunu dile getirdi.
(İHA)