Kastamonu Kalesi’ne resim çektirmek için çıkan İranlı genç, ayağının altındaki taşın kayması sonucu 40 metre yükseklikten düştü. Kayalık alana düşen genç, hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’ya sığınmacı olarak gelen İran asıllı 17 yaşındaki Sasan Codit ile halasının oğlu Kerim Tacit (17), Kastamonu Kalesi’ne gezmeye gitti. Burada kalenin en yüksek kulesine çıkan Sasan Codit ile Kerim Tacit, resim çektirmek istedi. Kerim Tacit’e poz verirken kulenin kenarına fazla yaklaşan Sasan Codit, ayağının altındaki taşın kayması sonucu dengesini kaybederek kaleden düştü. Yaklaşık 40 metre yükseklikten kayalıkların üzerine düşen Sasan Codit, yüzündeki hafif sıyrıklarla bel ağrısının dışında burnu bile kanamadı. Sasan Codit bir müddet düştüğü yerde mahsur kalırken, Kerim Tacit ise çevreden yardım istedi. Olay yerine gelen vatandaşlar, hemen durumu sağlık ekiplerini bildirdi. Sağlık ekipleri, güçlükle ulaştıkları Sasan Codit’i ilk müdahale sonrası düzlük bir alana taşıdı. Sağlık ekiplerinin çıkartamadığı yaralı Codit’i düştüğü yerden çıkartmak için Kastamonu Belediyesi İtfaiyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden destek istendi. Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri, hazırlıklarını yaptıktan sonra Sasan Codit’i çıkartmak için kuleden ip sallandırdı. Uzun uğraşlar sonunda düştüğü yerden çıkartılan Sasan Codit, ambulansla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Codit, büyük panik ve korku yaşadı.

Kerim Tacit, Sasan Codit’in halasının oğlu olduğunu ve kulede resim çektirmek isterken birden ayağının altındaki taşın kayması sonucu dengesini kaybederek düştüğünü anlattı.