Samsun’un Ayvacık ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 45 bin 500 kök Hint kenevir bitkisi, 2 bin 539 kilo kubar esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Samsun Valiliği İl Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı, 21 Temmuz 2013 tarihinde F.T., M.Y., M.T. ve H.H. isimli şahısların yasa dışı kenevir ekimi yaptıkları yönünde istihbari bilgi elde etti. Alınan istihbari bilgi doğrultusunda yürütülen bir aylık çalışmalar neticesinde; KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Ayvacık ve Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlıkları ile Ladik Jandarma Komando Bölüğü'nün de katılımıyla adli makamlardan alınan karar ile 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde Ayvacık ilçesi Çökekli köyü Gökyar mevkisinde F.T., M.Y., M.T. ve H.H. isimli şahısların ev ve eklentileri ile bahçe, tarla ve ormanlık alan içerisinde geniş çaplı yapılan arama faaliyeti sonucu ormanlık alan içerisinde ekili vaziyette 45 bin 500 kök kenevir bitkisi, 2 bin 539 kg. kubar esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimat doğrultusunda ele geçirilen 45 bin 500 kök kenevir bitkisi olay mahallinde yakılarak imha edildi, 2 bin 539 kg kubar esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız av tüfeğine el konuldu.

Olayla ilgili olarak F.T., M.Y., M.T. ve H.H. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan operasyon ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturmaya devam ediyor.