Samsun'da meydana gelen trafik kazasında aralarında 5 yaşında Ecrin'in de bulunduğu 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan otomobil sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Kaza, Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı'nda yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun'dan Sinop istikametine gitmekte olan 28 yaşındaki Gökhan C. idaresindeki 55 SM 344 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaldırımda yürüyen 5 yaşındaki Ecrin Su Erdem, annesi Dilşah Nehir Erdem (28), Tuğba Ayran (21) ve Ayşe Pala'ya (34) çarptı. Kazada, Ecrin Su Erdem, Tuğba Ayran ve Ayşe Pala hayatını kaybederken, Dilşah Nehir Erdem yaralandı. Gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan otomobil sürücüsü Gökhan C. hakkında "taksirle 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında otomobil sürücüsü Gökhan C., kendini savunarak verdiği ifadede, "Evden çıkıp nişanlımı almaya gidiyordum. Araba kullanmayı fazla sevmiyorum. Daha önce 6-7 kez araba kullandım. 80 kilometre hızla giderken kavşağa yaklaşınca hızımı kestim. 60 kilometre hıza düştüm. Bu sırada bir otomobil yola çıkmaya çalıştı. Ona çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım. Yayaları fark edip sola kırdım ve ortalık toz duman oldu. Bağırma sesleri duydum. Kaza sonrası araç yanacak zannettim. Anaçtan indim. Küçük bir kızı yerde yatarken görünce kaza yaptığımı anladım. Ben kul hakkından korkan bir insanım. Kimseye bir zarar gelmesini istemezdim. Çok üzgünüm" dedi.

Kazada 5 yaşındaki kızı Ecrin’i kaybeden, kendisi de yaralanan anne Dilşah Nehir Erdem duruşmada verdiği ifadede sürücüden şikayetçi oldu. Yaşadıkları kaza anını gözyaşı içinde anlatan anne Dilşah Nehir Erdem, "Vezirköprü ilçesindeki bir özel anaokulunda müdür olarak çalışıyorum. Her pazar günü Samsun'da çocuk gelişimiyle ilgili seminere geliyorduk. Kaza günü de Atakum ilçesindeki Mimar Sinan Okulu’ndaki seminere geldik. Kazada ölen Ayşe Pala bizim anaokulunda aşçıydı. O da bizimle geldi. Seminer öncesi alışveriş merkezine gittik. Buradan seminerin yapıldığı okula giderken günlerden pazar olduğu için araç yoğunluğu vardı. Ben de ‘yaya geçidinden değil de kaldırımdan üst geçide kadar yürüyüp buradan yolu karşıya geçelim’ dedim. Bir anda otomobil gelip bana yandan çarptı. Kendimi park halindeki araçların arasında buldum. Ayaklarım tutmuyordu. Ayaklarımın kemikleri dışarı çıkmıştı. Bu sırada kızımı yerde hareketsiz yatarken gördüm. Şikayetçiyim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Mahkeme heyeti dinlenen tanıkların ardından araç sürücüsünün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.