Gazipaşa’nın Akoluk köyü Teke mevkiinde dün saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangını fark eten bölge halkının ihbarı üzerine olay yerine gelen Gazipaşa Orman İşletme Ekipleri, Alanya, Manavgat, Anamur ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüklerinden destek istedi. Gazipaşa merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Akoluk köyündeki yangına 30 arazöz, 160 orman işçisi ve iş makineleriyle gece boyunca müdahale edildi. Günün ağarmasıyla birlikte çalışmaların halen sürdüğü bölgede yangın kontrol altına alınamadı. Yangına bir yangın söndürme helikopteri de havadan destek veriyor.

Şiddetli fırtına ve sarp arazi nedeniyle güçlükle sürdürülen söndürme çalışmalarında 1 dozen rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin arasında kaldı. Alevlerin arasından güçlükle kurtarılan iş makinesi güvenli bölgeye alındı. Söndürme çalışmaları sırasında 4 orman işçisi dumandan etkilendi. İşçilere olay yerinde hazır bulunan ambulansta müdahale edildi.

Geniş bir alanda devam eden yangında şu ana kadar 50 hektarın üzerinde kızılçam ormanı zarar gördü. Yangının söndürülmesi için Antalya, Isparta, Konya, Denizli ve Mersin'den bölgeye takviye ekipler gönderildi.