Samsun'da 51 kilo 679 gram eroinle yakalanan minibüs sürücüsü, eroinden haberinin olmadığını, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekkeköy ilçesinin Selyeri mevkisi Samsun-Ordu Karayolu üzerinde yaklaşık bir yıl önce yol kontrolleri yaptıkları bir sırada şüphe üzerine Feridun Y. (41) idaresindeki 34 DFE 78 plakalı minibüste arama yaptı. Ece adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada aracın ön torpidosuna köpek tepki vermesi üzerine yapılan aramada 51 kilo 679 gram eroin ele geçirildi. Van'dan İstanbul'a giderken yakalanarak gözaltına alınan Feridun Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Feridun Y.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Bugün görülen davada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Feridun Y., söz konusu aracı kendisine İstanbul'a satmaya götürmesi için verildiğini ve uyuşturucudan haberinin olmadığını iddia etti. Söz konusu olayla ilgili haklarında dava açılan Engin K. ve Kerem T.'nin halen firarda oldukları öğrenildi.

Mahkeme söz konusu şahıslar hakkında yakalama müzekkeri çıkartırken, Feridun Y.'nin avukatı ise, "Van Barosu'na kayıtlı bir avukat cezaevinde Feridun Y. ile görüşmüş. Kendisini ailesinin tuttuğunu söylemiş. Ancak, ailenin böyle bir avukattan haberi yok. Bu avukatı kimin tuttuğu ve Feridun Y. ile cezaevinde ne görüştüğünün ortaya çıkması bu olayı aydınlığa kavuşturacak. Söz sonucu avukatın mahkemece tanık sıfatıyla dinlenmesini ve müvekkilim uzun süredir tutuklu olmasından dolayı mağduriyeti söz konusu olduğundan tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti söz konusu avukatın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.