Sivas’ta polis ekipleri tarafından yol uygulaması sırasında durdurulan 54 kişilik yolcu otobüsünden 118 kaçak göçmen çıktı.

Sivas- Erzincan karayolunda uygulama yapan polis ekipleri, Erzurum’dan İstanbul’a gitmekte olan Yaşar Kocabaş idaresindeki 34 UZ 1806 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yapılan aramada aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu İran, Afganistan, Pakistan ve Özbekistan uyruklu şahıslar olduğu tespit etti. 54 kişilik otobüste polis ekipleri 118 kişiyi yakaladı. Şahısların otobüsün bagaj kısmında bulunan çantaları da polis köpeği tarafından arandı.

SUSAYAN ÇOCUKLARA POLİSTEN ŞEFKAT ELİ

Kötü şartlarda yolculuk yapan kadın ve çocuklara polis ekipleri su dağıttı. Bazı çocukların ise hiçbir şeyden habersiz oyuncağıyla oynadığı görüldü. Ayağında ayakkabı olmayan bir çocuğun ayağına da polis ekiplerinin yardımıyla ayakkabı giydirildi. Olay sonrası araç sürücüsü gözaltına alındı. Otobüs ve minibüslere bindirilen kaçak göçmenler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada yapılacak işlemlerin ardından kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.

(Uğur Yiğit - Aydemir Kadıoğlu / İHA)