Edirne’de 2007 yılında işlediği bir cinayeti 6 yıl sonra itiraf eden 36 yaşındaki Remzi K., ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

2007 yılında Edirne Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi’nde metruk bir binada gerçekleşen cinayet, Remzi K.’nin 19 yaşındaki Davut Bozkurt’u bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etmesiyle geçen yıl aydınlanmıştı. Olayda, Davut Bozkurt’un cesedi, öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra 2011 yılında lise öğrencilerinin tanınmayacak halde bulmalarının ardından polis ekiplerine haber vermesiyle ortaya çıkmıştı. Savcının soruşturması kapsamında Remzi K. hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Polis ekipleri cinayet araştırması kapsamında, metruk binalarda bağımlılık yapıcı maddeler kullanan Bozkurt'un çok sayıda arkadaşını gözaltına alarak ifadelerini almasına rağmen sonuca ulaşamadı. Cinayetten 4 yıl sonra DNA testi ile kimlik tespiti yapılan Bozkurt’un faili o dönem yakın arkadaşı olduğunu itiraf eden Remzi K.’nin itirafı ile ortaya çıktı. Remzi K.’nin ifadesine göre, ailesini kaybettikten sonra hayatını sürdürdüğü metruk binalarda Bozkurt’la tanıştığını, beraber uçucu madde kullandıklarını söyledi.

2007 yılında küfürlü konuşmasından dolayı kavga esnasında bıçaklayarak olay yerinden ayrıldığını itiraf eden Remzi K.'nin, olaydan sonra vicdan azabı çektiği ve geceleri uyuyamadığı ifadelerinde yer aldı.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nda hazırlanan iddianameyle Remzi K.’ye 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.