Eskişehir’de tartıştığı emekli orman muhafaza memuru Necati Dere’yi av tüfeği ile vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen 73 yaşındaki E.T.’in yargılanmasına başlandı.

20 Aralık 2013 tarihinde Seyitgazi ilçesinde meydana gelen olayda, aralarında 10 yıldır husumet bulunduğu öğrenilen Necati Dere (62), ile E.T. arasında tartışma çıkmış, çıkan tartışma sonucunda E.T. otomobilinde bulunan av tüfeği ile yaralamıştı. Yaralanan Dere, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (ESOGÜ) hayatını kaybetmişi. Olay sonrasında jandarma ekiplerine kendi teslim olan E.T.’in yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Duruşmada sanık E.T. ile olayda hayatını kaybeden Necati Dere’nin yakınları hazır bulundu. Hakim karşısında ifade veren sanık E.T., Dere’nin öldüğünü cezaevinde öğrendiğini söyledi. 10 yıldır aralarında bulunan husumetten dolayı Dere ile konuşmadıklarını ifade eden sanık E.T. savunmasına şu şekilde devam etti:

“Necati Dere, benim hanımımla ilişkisi olduğunu millete söylemeye başlamış. Ben de hanımımı çekip, 'böyle bir durum varsa boşanalım' dedim. Ama boşanmayı kabul etmedi. Ama her gittiğim yerde bu dedikoduyu duyuyordum. Olay günü Necati’yi otomobilinin yanında gördüm. Benimle neden uğraştığını sormak için yanına gittim. Necati seninle konuşmaya geldim dedim. Bana saldırmaya başladı. Elini beline atınca, tabanca çekeceğini düşündüm. Ben de otomobilin arkasında bulunan av tüfeğini aldım. Korkutmak istedim. Ancak sonra rastgele bir el ateş açtım. Orada bulunan mahalle muhtarına tüfeği teslim ettikten sonra gidip jandarmaya teslim oldum.”

Necati Dere’nin duruşmada bulunan eşi ve çocukları sanık E.T.’den şikayetçi olduklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, 73 yaşındaki sanık E.T.’in cezai ehliyetinin bulunup, bulunmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasını ve eksikliklerinin giderilerek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.