Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit’in cezası ev hapsine dönüştürüldü ve ayağına elektronik kelepçe takıldı.

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan yargılanan ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit’in cezası ev hapsine dönüştürüldü. Evinin yakınlarında çalışan inşaat işçilerinin dağda olduğu ileri sürülen oğlunu tanıdıklarını söylemesi üzerine Nazife Babayiğit, oğluna götürmeleri için inşaat işçilerine birkaç fotoğraf ve kazak verdi. Erzurum’da yakalanan işçilerin, fotoğrafları Nazife Babayiğit’ten aldıklarını söylemesi üzerine yaşlı kadın, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı. 12 gün cezaevinde yatan yaşlı kadın, önce 6 yıl, Yargıtay'ın bozması üzerine de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nazife ninenin cezası, yakınlarının başvurusu üzerine kamuoyunda 'Erbakan Yasası' olarak bilinen yasa kapsamında 'ev hapsi'ne dönüştürüldü ve ayağına elektronik kelepçe takıldı.

Duruma tepki gösteren Nazife Babayiğit, “Beni bu yaşta suçlu ilan ettiler. Ben ne yaptım ki? İnsanın oğluna fotoğraf kazak göndermeye hakkı yok mu?” diye konuştu.

Barışın biran önce gelmesini canı gönülden istediğini söyleyen Nazife nine, “Dinimiz bir kültürümüz birdir. Her gün yatarken barış için dua ederek yatıyorum. Hepimiz Türkiye’nin vatandaşıyız. Ne olur bu kan artık dursun” dedi.

Türkçe bilmeyen Nazife nineye yanındakiler tercümanlık yaparken, barış isteyen yaşlı kadının sık sık gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı.