Almanya’dan tatil için Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen yaşlı çift ile İnegöllü bir vatandaşı dolandırıp paralarını ve altınlarını alan dolandırıcı tutuklandı. Üç kişiyi toplam 78 bin lira dolandıran şahıs, pişman olduğunu söyleyerek, kullanıldığını ifade etti.
Tatil için geldikleri İnegöl´de dolandırılan 76 yaşındaki Pamuk Yıldız ile 81 yaşındaki Recep Yıldız, polisin dikkati sayesinde çok geçmeden altın ve paralarına kavuştu. Altın almak için kuyumcuya giden gurbetçi çift, altın alıp kuyumcudan çıktıktan sonra bir şahıs tarafından takip edilmeye başlandı. Yaşlı çiftin evini öğrenip, ev telefonunu bularak arayan Mustafa Aktaş, yaşlı çifte kendisini polis olarak tanıtıp, evlerine gitti. Yaşlı çifti, aldıkları altınların hırsızlık şebekesi tarafından çalınarak kuyumcuya satıldığı yalanını uydurarak kandıran dolandırıcı, altınları ve paraları alarak yaya olarak kaçtı. 52 bin lira değerindeki para ve altınları alan şahıs yaya olarak kaçarken, emniyet ekipleri tarafından şüphelenilerek durduruldu. Sırt çantasında yapılan aramada, gurbetçi aileye ait altın ve paralar ele geçirildi. Çanta içerisinden çıkan 30 bin lira değerindeki altınlar ile avro ve Türk lirası olmak üzere 22 bin lira yaşlı çifte geri iade edilerek, zanlı Mustafa Aktaş gözaltına alındı.

BİRİNİ DAHA DOLANDIRMIŞ
Gözaltına alınan dolandırıcının bir gün önce İnegöl’de meydana gelen başka bir dolandırıcılık olayı ile alakasının olup olmadığını araştırmak için soruşturmayı derinleştiren emniyet ekipleri, bingo yaptı. Gurbetçi çifti dolandırmadan bir gün önce İnegöl’de ikamet eden M.D. isimli şahsı arayan aynı dolandırıcı, kimlik bilgilerinin PKK’nın eline geçtiği yönündeki yalanıyla onu da tuzağına düşürdü. Dolandırıcının ağına düşen M.D., evindeki 20 bin TL ile 2 bin avroyu bir paket içerisine koyup evinden çıktı. Telefon irtibatıyla dolandırıcının verdiği Orhaniye mahallesindeki bir sokağa gelen M.D., elindeki 26 bin lirayı dolandırıcıya kendi eliyle teslim etti. Mağdur M.D., dün emniyet ekiplerince karakola getirilerek dolandırıcı ile yüzleştirildi. Mağdur M.D., Almancı çifti dolandıran şahsın kendisini de dolandıran kişi olduğunu teşhis etti.

İKİ SUÇTAN YARGILANACAK
Gurbetçi yaşlı çift ile M.D.’yi dolandıran şahıs Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Hakim karşısına çıkan dolandırıcı tutuklandı. Adliyeden polis nezaretinde cezaevine götürülmek üzere çıkarılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mustafa Aktaş, kendisinin yönlendirilerek kullanıldığını ifade ettiği kişilere tepki gösterirken, pişman olduğunu söyledi.
(İHA)