Eskişehir’de 80 yaşındaki dede, 55 yaşındaki bir kadına tecavüz ettiği iddiası ile yargılanıyor.

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 5 ay önce aynı bölgede oturdukları A.K.’yi zorla evine sokarak tecavüz ettiği iddiasıyla 39 gündür tutuklu yargılanan İ.K., bugün hakim karşısına çıktı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, mahkeme heyetine yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmeyerek mağdur A.K.’nin psikolojik sorunları olduğunu söyleyen İ.K., ‘‘A.K. benim baldızımın oğlunun hanımıydı. Beşinci kocası da benim baldızımın oğlu olur. Rahatsızdı. Psikolojik herhalde ama ben bir şey yapmadım, mümkün değil. Ben 80 yaşındayım. Cinsel iktidarsızlığım var. Evime zorla girdi, 50 lira istedi ve ben de 10 lira verdim, gönderdim. Benden şikayetçi oldu’’ dedi.

Mahkeme heyeti, olay günü A.K.’nin iç çamaşırında sanığa ait parmak izinin bulunduğunu söylemesi üzerine İ.K., ‘‘Ben onu evimden çıkarmak için ittirdim. Parmak izim o zaman çıkmış olabilir’’ diye konuştu.

Ardından savunmasını yapan A.K. ise İ.K.’nin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. AK., ‘‘Evine bir aile meselesi yüzünden gittim. Para isteyip çıkacaktım. ‘Teyzem evde mi?’ dedim o da evet diyerek eve soktu, sonra da kapıları kapattı. 'Yapma' dedim. ‘Öleceksin, senin de kızların var’ dedim. Her şeyimi çıkardı üzerimden. Ben direndim ama kuvvetliydi. Bağırdım ama kurtulamadım. Olaydan sonra da çıktım evden. Eve gidince sabahlara kadar ağladım. Ertesi gün yolda karşılaştık ve bana, ‘Sen gelmezsen ben geleceğim. Çabuk ol, suları ısıttım. Çayıra gidelim, bayıra gidelim. Sana 5 lira vereceğim’ dedi. Ben de ertesi gün polise giderek şikayetçi oldum’’ ifadelerini kullandı.

Savunmanın ardından İ.K.’nın avukatı, A.K.’ye ait Çifteler ilçesinden akli maluliyet belgeleri bulunduğunu öne sürdü.

İddia makamı ise Adli Tıp Kurumu’ndan ruh sağlığı için rapor istenerek eksiklerin giderilmesi ve tutuklu sanık İ.K.’nin tahliyesi talep etti.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanığın Tıp Fakültesi üroloji servisine sevk edilerek 3 Aralık 2012 tarihine ve daha sonraki tarihlere göre cinsel yönden incelenerek rapor istenmesine, mağdurun İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek bir rahatsızlığı bulunup bulunmadığı, bu fiile karşı gelip gelmeyeceği, beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda rapor istenmesine ve tutuklu sanık İ.K.’nın yaşı, sabit ikamet sahibi olması ayrıca suç vasfının değişme ihtimaline karşı şartlı tahliyesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 11 Temmuz 2013 tarihine erteledi.