Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüne yol açan yangınla alakalı yargılanan sanıkların davasında, savcı, dönemin başhekimi ve görüntüleme merkezi sahibinin 15’er yıla kadar hapsini, diğer sanıkların ise beraatini istedi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri talep edilen tutuksuz sanıklardan görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol K. ile eski başhekim Osman Naci Ç., eski hastane müdürü Salim Ö., eski müdür yardımcısı Mehmet G., eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup G. ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K.'nin yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya eski hastane müdürü Salim Ö. ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K. katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul yakınları ise sanıklara ceza verilmesini istedi.

Gönderilen 3 ayrı rapor arasındaki çelişkiler yüzünden yılan hikayesine dönen davada mütalaasını veren savcı, raporlar arasındaki bu çelişkilerin bir önemi olmadığını, ihalenin dönemin başhekimi ve hastane içinde faaliyet gösteren görüntüleme merkezi sahibi arasında imzalandığını vurguladı. Dönemin başhekimi Osman Naci Ç. ile yangının çıkış yeri olarak gösterilen görüntüleme merkezinin sahibi Erol K.’nin, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 15’er yıla kadar hapsini talep eden savcı, idari görevleri bulunan diğer 4 sanığın ise, amirlerinin verdiği emirleri uygulamakla yükümlü olduklarından bir ihmalleri olmayacağını belirterek, beraatini istedi.

Dava, taraf avukatlarına son savunmalarını hazırlamaları için mühlet verilerek ertelendi.