Kuşadası Limanı’na demirleyen ABD donanmasına ait askeri gemide görevli bir asker, çarşı izni sırasında içkiyi fazla kaçırınca, Kuşadası çarşılarını birbirine kattı. Esnafın bir türlü sakinleştiremediği sarhoş asker, belediye meydanındaki restoranın çatısından polis ekipleri tarafından güçlükle indirildi.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün Kuşadası Limanı’na yanaşan Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Vella Gulf isimli personeline dinlenme izni verildi. 4 gün Kuşadası Limanı’nda kalacağı açıklanan Amerikan askeri gemisindeki 33 subay, 350 astsubay ve er, Efes Antik Kenti ve Meryemana evi gibi tarihi, turistik yerleri gezerken, geri kalan zamanlarını da Kuşadası’nın ünlü eğlence yerlerinde geçirmeye başladı.
Gemide er olarak görev yapan Nick N. isimli Amerikan askeri de 4 günlük zamanını Kuşadası barlarında geçirenler arasında yer aldı. Gündüz saatlerinde gemiden çarşı iznine çıkan Nick N., akşam saatlerinde de Kuşadası Barlar Sokağı’na gitti. Burada aşırı şekilde içki içen Amerikalı asker, içkiyi fazla kaçırdıktan sonra Kuşadası çarşılarını birbirine kattı. Kendisini sakinleştirmek isteyen esnafın çabaları sonuç vermeyince, polise haber verildi. Bu arada Nick N., Kuşadası Balıkçılar Meydanı’nda yüzlerce yerli ve yabancı turist ile esnafın gözleri önünde bir restoranın çatısına çıktı. Çevredeki esnafın uzun süre çatıdan inmesi için ikna etmeye çalıştığı Nick N., bu isteğe olumsuz cevap verirken, ortaya da ilginç diyaloglar çıktı. Kuşadası çarşılarını birbirine katan, sağa sola bağıran, naralar atan ve çıktığı çatıdan atlayacağım diye tehditler savuran Amerikalı askeri, olay yerine gelen polis ekipleri güçlükle ikna etti. Nick N.’yi kontrol altına alan ve sakinleştiren polis ekipleri, daha sonra askeri gemiden gelen bir Amerikalı yetkili ile birlikte şahsı polis aracına bindirerek olay yerinden götürdü.
(İHA)