İzmir’in Ödemiş ilçesi merkezli 10 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, gözaltına alınan şüphelilerden 8’i tutuklandı. Örgütte abla konumunda mensupların kadınlara himmet taktiği de verdiği ortaya çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Ödemiş ilçesi merkezli 10 ilde operasyon yapılmış, 22 adrese baskın yapan ekipler, örgütün ablaları dahil olmak üzere 5’i kadın 14 şahsı gözaltına almıştı. Mahkemeye sevk edilen ve örgütün ablası olduğu iddia edilen C.E., R.K., G.D. ve S.K. ile örgüte destek sağlayan K.E.E., O.A., B.K., M.Ç. olmak üzere 4’ü kadın 8 kişi tutuklandı. Operasyonda gözaltına alınan 3 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest kalırken, 2 şahıs da savcılıkça serbest bırakıldı. 1 kişinin ise sorgu işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

ABLALARDA KADIN ÖRGÜT MENSUPLARINA: HİMMET VERMEYEN EŞİNİZE BİR ŞEY SÖYLEMEYİN
Öte yandan, soruşturma kapsamında ifadesi alınan örgüt mensuplarıyla ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Örgütün içerisinde sorumlu abla olarak bilinen kadınların sohbet toplantılarında, "Eşlerinizden bir şey saklamayın, her şeyi onlarla paylaşın. Eşten saklamanın günahı çok büyük; ancak eşleriniz sizin himmet vermenize razı olmuyorsa bu konuyu saklayabilirsiniz" gibi ifadeler kullandıkları da iddia edildi.
(İHA)