Adana Emniyet Müdürlüğü, 11 Ağustos’ta oynanan Adana Demirspor-Kayserispor takımları arasında ki futbol müsabakasının öncesinde ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde müsabakanın olaysız bir şekilde tamamlanmasının sağlandığını açıkladı. Açıklamada, stadyuma kesici, delici, yanıcı patlayıcı madde sokmaya çalışan 11 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Emniyet müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Adana Demirspor - Kayserispor takımları arasında oynana futbol müsabakasında alınan önlemler çerçevesinde kimlikleri tespit edilen 6 kişiye stadyum içerisine kesici ve delici alet sokmaktan, 5 kişiye ise stadyum içerisine yanıcı ve yakıcı madde sokmaktan dolayı 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde toplam 11 kişiye adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Amaçlarının halkın, taraftarın, yöneticilerin, sporcuların ve takımların desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye’ ye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmak olduğunu ifade edilen açıklamada, “İlimizdeki bütün spor müsabakalarının, Adana’mıza yakışır bir şekilde, fair-play çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla gerekli her türlü önlem alınmaya devam edilecektir. Adana’mızın güzide halkının ve Adana spor camiasının bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz” denildi.