Adana’da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Adana Demirspor-Samsunspor karşılaşmasında alınan güvenlik önlemleri kapsamında toplam 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, PTT 1. Lig futbol müsabakası öncesi, müsabaka süresince ve sonrasında Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar neticesinde; bir kişiye kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan, üç kişiye spor alanlarına yasak madde (uyuşturucu madde-bıçak) sokmaktan, iki kişiye 2 Şubat 2014 tarihinde Adanaspor A.Ş. - Kahramanmaraşspor takımları arasında oynanan PTT 1. Lig Futbol müsabakasında kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında adli işlem yapıldı. Ayrıca 5326 sayılı Kabahatler Kanunun ilgili maddesi gereğince Dört kişiye idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada, “Halkımızın, taraftarın, yöneticilerin, sporcuların ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir ortamın oluşması için çalışmalara devam edilecektir. Bu konuda ilgi ve desteğini esirgemeyen değerli halkımıza teşekkür ediyoruz“ denildi.