Adana Emniyet Müdürlüğü PKK yandaşlarının yaptığı korsan gösteri sırasında bir kadının polisin sıktığı plastik mermi ile kör olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, o olayda hiç plastik mermi kullanılmadığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 12 Mart 2014 günü İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili olarak bazı basın organlarında yer alan “Plastik Mermi Gözünü Kör Etti” haberinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Emniyet müdürlüğü olayın gelişimini şöyle açıkladı:

"9 Mart 2014 günü saat 18.10 sıralarında ilimiz Yenibey Mahallesi Okul sokak üzerinde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulunu ve çevredeki binaları taşlayan, camlarını kıran, kendilerine engel olmak isteyen vatandaş ve güvenlik kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli atarak saldıran mütecaviz gruba Çevik Kuvvet ekibi tarafından müdahale edilmiştir. Müdahale ile 20 dakika içerisinde grup dağıtılmıştır. Müdahalede hiç plastik mermi kullanılmamıştır. Aynı gün 19.55 sıralarında Adana Devlet Hastanesine Yenibey Mahallesi Manisalı Ali Bey Caddesi okul sokağı girişinde sol gözünden yaralandığını beyan eden Emete Erkılıç isimli bayan müracaat etmiş yapılan ilk müdahale sonrası vatandaşımız Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine sevk edilerek tedavisi burada yapılmış, sol gözünden ne olduğu bilinmeyen ve incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilen bir cisim çıkarılmıştır. Ayrıca Emete Erkılıç isimli vatandaşımızın babası Mehmet Gezen olay anında kızının yanında bulunduğunu, sokakta yürürken kızının bir anda bağırarak gözünü tuttuğunu, gözünden kan geldiğini, çevreye baktığında herhangi bir şahsı görmediğini, sokağın sakin olduğunu ifade etmiştir.

Görevlilerimiz yukarıda belirtilen olayda plastik mermi kullanmadığından olay basına yansıdığı gibi olmayıp vatandaşımızın neyle ve nasıl yaralandığı hususunda soruşturma devam etmektedir. Yapılan incelemeler sonucu gerçek durum anlaşılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Emniyet müdürlüğü ayrıcı bu ve benzeri olaylarla ilgili kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilendirilmesinin polis ile vatandaşı karşı karşıya getirerek güven ortamının zedelenmesine neden olduğunu ifade ederek, "Bilinmesini isteriz ki kamu düzeninin, kişi dokunulmazlığının, can ve mal emniyetinin temel hak ve özgürlüklerinin teminatı olarak görev yapan polisimiz daima aziz milletimizin hizmetindedir. Demokratik tepkilerimizi hukuki sınırlar içerisinde kalarak, kurallara uyarak, kamu düzenini bozacak davranışlara ve şiddete başvurmadan, tahriklere kapılmadan, sağduyumuzu muhafaza ederek ortaya koyabiliriz. Birlikte yaşama kültürüne, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar verecek eylem ve davranışlara itibar etmeyen, provokatörlere fırsat vermeyen değerli Adanalı Hemşerilerimize teşkilatımıza verdikleri destek için teşekkür ederiz" denildi.