ADIYAMAN (İHA) – 'Adıyaman Atatürk Hatıra Ormanı'nda çıkan yangında, 200 metre kare alan yanarken, köylüler ve itfaiye ekiplerinin erken müdahalesi Hatıra Ormanı'nın kül olmasını engelledi.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’a bağlı Türmüz köyü yakınlarında bulunan Atatürk Hatıra Ormanı'nda bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın çıktı. Köyde bulunan vatandaşlar, ormanlık alan içerisinden yükselen alevleri görünce durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, ellerine kazma kürek alıp yangın bölgesine gitti. Kısa sürede harekete geçen Adıyaman Belediyesi İtfaiyesi, Orman Yangın İtfaiye ekipleri ve TPAO’ya ait itfaiye ekipleri ormanlık alan içerisine gitti.

İtfaiye araçları, arazi koşullarının oldukça sıkıntılı olmasından dolayı ormanlık alan içerisine giremedi. Araçların girememesi üzerine itfaiye ekipleri, köylüler ve jandarma ekipleri ile beraber, yaklaşık 10 dakikalık bir tepeyi yürüyerek aştıktan sonra yangın bölgesine girebildi. Alevlere, kazma, kürek ile müdahale eden itfaiye, jandarma ve köylüler, alevleri yaklaşık yarım saat süren bir çalışma sonucu söndürebilirken, 200 metre karelik bir alanın yandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.