Adıyaman’da, bayramdan dolayı evlerini ziyaret eden misafirlerine bayram yemeği pişiren ev sahibinin evinde mutfak tüpü bomba gibi patladı.

Edinilen bilgiye göre, Karapınar mahallesi, Karapınar Camisi yakınlarında ikamet den Zeynal Rahatsız’ı bayram dolayısıyla evine misafir geldi. Misafirlerine bayram yemeği ikram etmek isteyen Rahatsız, mutfağa giderek yemek yapmak istedi. Yemeğin ocakta piştiği esnada Rahatsız misafirlerinin yanına giderek misafirleri ile bir süre sohbet etti. Sohbet sonrası Rahatsız yeniden mutfağa gittiğinde mutfak tüpünün alev aldığını gördü. Korku ve panik içerisinde Rahatsız ve misafirleri, evden çıkarak hızla koşmaya başladı. Bir süre sonra mutfak tüpü bomba gibi patladı. Durum üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri, polis ekipleri ile 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri patlama sonrası evde çıkan yangına müdahale ederken sağlık ekipleri ise, olay yerinde yaralı aradı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmalar sonrası yangın müdahaleler sonucu söndürülürken, patlamada ölen ya da yaralı olmadı.

Öte yandan bomba gibi patlayan evde ikamet eden Zeynal Rahatsız ve bir engelli kardeşi ile engelli annesinin yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları öğrenilirken ikamet kullanılamaz hale geldi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.