İstanbul Küçükçekmece Adliyesi içinde bulunan PTT şubesinde çalışan karı kocanın 1 milyon 500 bin liralık yolsuzluğu müfettiş çalışması ile ortaya çıkarıldı. Adliye birimlerine gönderilerin gramajlarını yüksek göstererek vurgun yapan karı koca ile birlikte bir kadın memur tutuklandı.

PTT Genel Müdürlüğü müfettişleri, Küçükçekmece Adliye Şubesi’nde memur olarak çalışan karı kocanın yolsuzluk yaptığı ihbarı üzerine geçtiğimiz Mart ayında inceleme başlattı. 2008 yılından itibaren adliye şubesi üzerinden gönderilen tüm postalar tek tek incelendi, evraklar kontrol edildi. İnceleme sonucunda Adliye şubesinde memur olarak çalışan Fikret Türe’nin 4 yılda 691 bin 530 lira, karısı Nurhan Türe’nin 417 bin 894 lira, Makbule Babar isimli memurun ise 398 bin 860 liralık vurgun yaptığı belirlendi. Müfettiş raporları üzerine PTT Genel Müdürlüğü, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılıkta konu ile ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne talimat verdi. Mali polis, müfettiş raporlarını inceledi. 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından adliye memurları Fikret Türe, karısı Nurhan Türe, memur Makbule Babar ile birlikte PTT Yeşilköy ve Küçükçekmece müdürlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. 7 kişi adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul eden Fikret Türe, Nurhan Türe ve Makbule Babar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"HEM VATANDAŞTAN HEM ADLİYEDEN VURGUN"

İnceleme sonrasında polis, daha önce hiç rastlamadığı bir vurgun ile karşılaştı. PTT şubelerine getirilen gönderilerin 'fiyat alma makinesi'nden geçirildiği ve gramajına göre fiyatlandırıldığını belirleyen ekipler, karı koca dolandırıcıların gramajları yüksek gösterdiğini tespit etti. Dolandırıcı memurların bu sayede hem adliyeden hem de vatandaşlardan fazla para aldığı belirlendi. Memurların 8 aylık süre içerisinde 1 milyon 508 bin liralık vurgun yaptığı da belgelere yansıdı. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlıların mal varlıklarına suç gelirleri ile mücadele kanunu kapsamında el konuldu.