Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan genç, Karaada açıklarında atladığı suda ölüm tehlikesi atlattı. Gencin yardımına eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat yetişti.

Karaada’da arkadaşları ile birlikte 20 metre yükseklikten suya atlayan 22 yaşındaki üniversiteli Mehmet Ali İpek, çarpmanın etkisiyle bilincini kaybetti. İpek güçlükle kendini karaya attı. Teknede bulunan arkadaşı Birhan Bölükbaş (22) İpek’in suya çakıldığını fark edip gencin yardımına koştu. İpek’e ilk müdahaleyi geçmişte cankurtaranlık yapmış olan Bölükbaş yaptı. Tekne kaptanı tarafından Sahil Güvenlik ekiplerine ulaşılamayınca Karaada’da ’Infinity’ adlı teknesi ile demirleyen eski Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, Kaptanı Hasan Kaskar’ı botla olay yerine gönderdi. Adnan Polat’ın botuyla karadan alınan genç, İskele Meydanı’na götürüldü. Botta ilk müdahalesi yapılan İpek, 112 sağlık ekipleri tarafından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaklaşık 4 saat hastanede kalan İpek, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

"ADNAN POLAT OLMASAYDI..."

İHA muhabirine yaşadıklarını anlatan Mehmet Ali İpek, 20 metre yüksekten atladıktan sonra suya çakıldığını ifade ederek, “Turda meteor çukuru olarak bilinen bir koya gittik. Koya giderken Adnan Polat’ı teknesinde görüp tezahurat yapmıştık arkadaşlarla. Daha sonra 20 metre yükseğe çıkarak denize atladık. Ben 2. atlayışımda dengemi kaybedip denize çakıldım. Şansıma arkadaşlarım ilk müdahakeyi yapmış ve Adnan Polat teknesini göndermiş. Ben atladıktan sonra hiçbirşey hatırlamıyorum. Beni tekneye bindirip limana kadar götürmüşler. Burnumdan kan gelmiş. Ben sürekli baygındım, birkaç defa da nefesim gitmiş. Limanda bekleyen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmışım. Bana ilk müdahaleyi yapan arkadaşım ve Andan Polat olmasaydı şuanda burada ve hayatta olmazdım. Buradan Adnan Polat’a çok teşekkür ediyorum. Herhalde bundan sonra Galatasaray’lıyım. Adnan Polat ile de tanışıp onada teşekkür etmek isterim” dedi.

Mehmet Ali İpek’e ilk müdahaleyi yapan Birhan Bölükbaş ise, şunları söyledi:

“Arkadaş düştükten sonra kendi imkanlarıyla karaya çıktı ama hatırlamıyor. Biz seslendik ama cevap vermedi. Biz hemen suya atlayıp yanına gittik. Elini kalbinin üstüne koymuştu ve bilinci kapalıydı. Ben daha önce cankurtaranlık yaptığım için yan yatırdım, sağ tarafına kalbine basınç yapmasın diye. Sıcak tutmaya çalıştık. Daha sonra sahil güvenliğe ulaşamayınca Adnan Polat zodyak teknesini göndermiş. Tekneye bindirip Ali’yi limana götürdük. Yolda bir iki defa suni teneffüs yaptım ve karaya çıkardık. Buradan Adnan Polat’a teknesini gönderdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Öte yandan, Mehmet Ali İpek’in 20 metre yükseklikten atladığı anlar arkadaşları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde İpek’in ilk olarak atladığı yüksekliği göstermesi ve daha sonra 2. atlayışından düşerek suya çakılması yer alıyor.