Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 4 gün önce kuyuya düşen yavru köpeği kurtarmak için, AFAD ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan terk edilmiş bir evin bahçesindeki su kuyusuna düşen yavru köpek için ekipler seferber oldu. Kuyudan ses geldiğini duyan vatandaşlar Kahta Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri dört gün önce 10 metrelik kuyunun başına gelerek sesi dinledi ancak ses duymayınca olay yerinden ayrıldı.

Mahalle sakinleri kuyudan havlama seslerini duymaya devam edince kuyudaki köpeğin yaşaması için kuyuya ekmek attı. Mahalle sakinleri seslerin gelmeye devam etmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ve Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kurtarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri ve Adıyaman itfaiyesi, uzun süre çalışarak yavru köpeği düştüğü yerden çıkartmaya çalıştı. Oksijen tüpüyle kuyuya inmeye çalışan AFAD görevlisi kuyu dar olduğu için aşağıya inemeyince, itfaiye ekip amiri Hasari Yavuz kuyuya indi. İlk önce kuyuda bulunan eşyalar ipe bağlanarak dışarı çıkartıldı.

Ekipler kurtarma çalışmalarını yürütürken yavru köpeğin annesi de bir an olsun olay yerinden ayrılmadı. Akşam saatlerinde köpeğe ulaşan görevli, 4 gündür kuyuda mahsur kalan yavruyu kucağına alarak dışarı çıkardı. Sağlıklı olduğu görülen yavru köpek çıkar çıkmaz annesinin yanına gitti. Oldukça aç olduğu gözlenen yavru köpek hemen annesinden süt emmeye başladı. Kuyunun üstü ise ekipler tarafından kapatıldı.