Afyonkarahisar’da bugün sabah saatlerinde trafiğin yoğun olduğu bir yolda meydana gelen araç yangını büyük paniğe neden oldu.

Adnan Menderes Bulvarı Karayolları Kavşağı mevkiinde, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yaşanan bir arızadan çıktığı tahmin edilen yangın büyük paniğe neden oldu. Serkan O., yönetimindeki 03 L 0316 plakalı LPG’li otomobil, Kocatepe Atatürk Parkı önüne geldiği sırada, bir anda ön tarafından dumanlar çıktığını görünce aracını hemen durdurdu. Sürücüsünün çevreden bulduğu bir yangın söndürme tüpü ile hemen yangına müdahale etti. Ancak bunda başarılı olamayan sürücü çıkan yoğun dumanları görünce aracından uzaklaşarak itfaiyenin gelmesini bekledi. Bu sırada ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ise aracın yandığı yolda trafiği kontrol altına almaya çalıştılar. Kısa süre sonra olay yerine gelen Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri aracın hemen LPG bağlantısını keserek yangına müdahale ettiler. Yaklaşık 5 dakika içerisinde yangının kontrol altına alınmasının ardından yol ortasında bulunan otomobil itilerek yolun sağ tarafına çekildi.

Öte yandan, itfaiye yetkilileri yangının aracın LPG tüpünü sıçramadan söndürülmesinin büyük bir felaketin önüne geçtiğini belittiler. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.