Afyonkarahisar’da, bir kamyon sürücüsünün ‘Kendisinden rüşvet istediklerini’ iddia ederek haklarında şikayetçi olduğu iki trafik polisinin açığa alındığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nce başlatılan idari ve adli soruşturma sonucu Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Y.U. ve T.Y isimli iki polis memurunun soruşturmanın daha sağlıklı yürümesi açısından açığa alındıkları öğrenildi. Polislerin açığa alınmasına neden olduğu iddia edilen olayın şöyle olduğu belirtildi:

Afyonkarahisar’dan Konya istikametine giden ve evrak kontrolü için durdurulan M.G. isimli kamyon şoförü, polis memurları Y.U. ve T.Y.’nin kendisini durdurarak yaptıkları evrak kontrolünün ardından para istediklerini öne sürdü ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polislerden şikayetçi oldu. Polisleri kendisine gösterilen fotoğraflardan teşhis eden kamyon sürücüsü M.G., şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine Afyonkarahisar Valiliği de trafik polisleri hakkında idari ve adli soruşturma başlattı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da polis memurlarıyla ilgili bir takım iddialar olduğunu bu nedenle polislerle ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını kaydetti.