Adana'da aralarında ağabeyi ve kuzeninin de bulunduğu 57 kişiyi iş vaadiyle dolandırıp kişi başına 2 bin lira para alan bir kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi'nde meydana geldi. 57 kişi, İncirlik Hava Üssü ve İskenderun Limanı'nda işe alınmak vaadiyle kişi başı 2 bin lira alınarak dolandırdıkları için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı konuyu Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne gönderdi. Polis savcılığın talimatı üzerine yaptığı araştırmada daha önce avukat yanında katiplik yapan Mehmet C. (43) isimli kişinin iş vaadiyle 57 kişiden kişi başına 2 bin lira para aldığını ancak kimseyi işe sokmadığını tespit etti.

Polis araştırmayı derinleştirdiğinde Mehmet C.'nin çalışan ağabeyi ve kuzeninden de işe sokma bahanesiyle 2'şer bin lira para aldığını ve ağabeyinin İncirlik Hava Üssü'nde işe girmek ümidiyle işini bırakıp işsiz kaldığını belirledi. Bunun üzerine polis yaptığı operasyonda zanlıyı evinde yakaladı. Zanlı emniyete getirilerek sorguya alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şahıs kendisinin de dolandırıldığını, iki kişinin paraları alarak kayıplara karıştığını öne sürdü. Mehmet C., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.