Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde park halindeki İran plakalı TIR’lar kimliği belirsiz kişilerce önce ateşe verildi, sonra silahla tarandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Iğdır Caddesi’nin girişinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler, İran'dan Türkiye'nin batı illerine giderken Doğubayazıt ilçe merkezinde mola veren 35B68810 ile 29B82510 İran plakalı iki TIR’ı yakıt depolarının üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Şahıslar olay yerinden kaçarken tabanca ile TIR’lara ateş açtı. Silah seslerinin duyulmasıyla dışarıya çıkan şoförler, bidonlarla su taşıyıp yangını söndürmeye çalıştı. Çıkan yangın ve açılan ateş sonucu TIR’larda maddi hasar oluştu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çalışma başlatarak çevrede delil topladı.

Duruma tepki gösteren TIR şoförü Mustafa Pur, "İran’dan geldim. Doğubayazıt’taki dinlenme tesisinde mola vermiştim. Silah sesleri gelince bir anda dışarıya fırladık. Baktık ki TIR’lar yanıyor, hemen bidonlarla su döküp söndürdük. TIR’ların lastiklerine önce benzin döküp yakmışlar, sonra da silahla ateş etmişler. Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.