Son zamanların tablet ve akıllı telefonlarında kesinlikle olması şart denecek oyunların başında kesinlikle Subway Surfers gelmektedir. Bu oyunda klasik koşu oyunlarından farklı olarak hava kaykayı da kullanabiliyor ve sırtınıza takacağınız jet motoru sayesinde havada uçabilmenizde mümkündür. Canlı renklere ve yüksek kalite grafiklere sahip olan bu oyun hızlı ve keyifli bir oynayış sunmaktadır.

Subway Surf adında da anlaşıldığı üzere tren raylarının üzerlerinde geçmekte olan bir oyundur.  Oyun başlatıldığında yapmanız gereken hareketler sizlere görsel olarak bildirilmektedir. Bu sayede oyunu öğrenme süreci de çok kısa olmaktadır. Koşarken karşınıza çıkacak engelleri zıplayarak ya da eğilerek aşabilirsiniz. Herhangi bir alana çarptığınız takdirde peşinizden koşmakta olan bekçi ve sadık köpeği peşinizden yaklaşmaya başlamaktadır. Eğer ki düşerseniz bu bekçi ensenizden yakalıyor ve oyun başa dönmektedir. Kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız bunun için özel anahtarlara ihtiyaç vardır. Bu anahtarları da oyun içi satın alma seçenekleriyle ya da yüksek skorlar elde ederek kazanmanızda mümkündür.

Subway Surfers oyunu Android sistemlerine sahip cep telefonları ve tablet bilgisayarları ile oynanabilmektedir. Bunun yanı sıra iPhone, iPad ya da Windows Phone tabanlı cihazlardan da oynayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak tablet ya da telefonlarınıza indirebileceğiniz bu oyun ile oldukça zevkli ve eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Bu oyun 7’den 70’e bütün yaş grupları için oynanabilecek şekilde hazırlanmıştır.

Bu oyun insanların vazgeçemediği bir arcade macera oyunu olmaktadır. Bu oyun gerçek anlamda maceradan maceraya koşmanızı sağlamaktadır ve keyifli vakitler geçirmenize yardımcı olacaktır. Bu oyunu oynayanlar bu oyundan vazgeçemeyecektir.

Oyunun yapılmasının ve oyunculara sunulmasının üstünden seneler geçmesine rağmen mobil marketlerde bu oyun hala en üst sıralarda yer almaktadır. Özellikle Android sistemli telefonlara sistemsel olarak direk yüklenen oyunlardan birisi haline gelmiştir. Mobil oynayan insanların hayatlarında en az bir kere bile olsa indirip oynadığı bir oyun olmaktadır. Bunun yanı sıra pek çok insanda bu oyunu indirip oynadığı takdirde bağımlılık yapmaktadır. İnsanların günlük yaşantılarında kendilerine mobil oyunlarla biraz vakit ayırabiliyorlar. Bu ayırdıkları vakitte pek çok insanda bu oyunu tercih etmektedir.