Tunceli’de PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan İzmirli polis memuru Kağan Kılıç’ın (26), ailesinin “Tunceli’ye gitme” demesine karşın “Gidersem şehit olurum” dediği ve nişan hazırlıkları içinde olduğu öğrenildi.
Dün gece, Tunceli-Ovacık karayolu üzerindeki polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, polis memuru Kağan Kılıç şehit oldu. Kılıç’ın İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Caddesi 119 Numara adresinde yaşadığı apartmana Türk bayrakları asıldı. Kılıç’ın annesi Rabia Kılıç, Bayraklı Belediyesi’nde şoförlük yapan babası Galip Kılıç ve kız kardeşi Gözde Kılıç’ın, Elazığ’da düzenlenecek törene katılmak için İzmir’den ayrıldığı öğrenildi. Kılıç’ın, ailesinin Tunceli’ye gitmesini istememesi üzerine gitmekte ısrar edip “Gidersem şehit olurum" dediği öğrenildi.
Nişan hazırlığında olan Tunceli Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kılıç’ın 1,5 yıldır Tunceli’de görev yaptığı ve İzmir’in ardından ikinci görev yerinin Tunceli olduğu öğrenildi.
(İHA)