Samsun’da bir akaryakıt istasyonunun market bölümündeki elektrik panosunun patlaması sonucu çıkan yangında 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.15 sıralarında Hançerli Mahallesi Necip Bey Caddesi üzerinde bir akaryakıt istasyonunda bulunan markette elektrik panosundaki aşırı yüklemeden dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonucu çıkan yangın kısa sürede marketi sardı. Akaryakıt istasyonunun yanında bulunan evlerde oturan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Akaryakıt istasyonu çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının akaryakıt istasyonu tankerlerine çok yakın olması sebebiyle istasyon çalışanları tankerlerin vanalarını kapattı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ise yangın büyümeden kontrol altına alındı. Akaryakıt istasyonu müdürü Çiğdem Egeli, dumanların kapladığı idari ofisten merdivenden inerken ayağını burkarak yaralandı.

Yaşanan olay sonrası açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, trafoda aşırı yüklemeden dolayı bir patlama meydana geldiğini söyledi. Yangına kısa sürede müdahale ettiklerini ifade eden İnce, “Trafodaki patlama bizi bayağı korkuttu ama LPG ve akaryakıt bölümünü sirayet etmeden yangın söndürüldü” dedi.

Yangın sebebiyle çıkan siyah dumanlar gökyüzünü kaplarken, olayın ardından vatandaşlar yaşadıkları korkudan dolayı tepki gösterdiler. Akaryakıt istasyonu görevlileri ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polis olayların büyümemesi için 2 vatandaşı gözaltına altı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.