Şişli’de takla attıktan sonra sürüklenerek bir akaryakıt istasyonuna giren aracın, benzin pompalarına çarpmadan durmasıyla faciayı önledi. İstasyonda çalışan güvenlik görevlileri, takla atan aracı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 14.00 sıralarında Şişli ilçesi Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, Fuat Öztürk idaresindeki 34 US1672 plakalı otomobil, cadde üzerinde seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarparak takla attı. Takla atan araç sürüklenerek cadde üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. Takla atan araç istasyondaki pompaya çarpmadan durması sonucu olası bir faciadan dönüldü.

Kaza üzerine akaryakıt yetkilileri ve vatandaşlar itfaiye ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Öte yandan istasyondaki güvenlik görevlileri, kazayı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı. Görevliler, gazetecilere tehditler savurarak, istasyona almak istemedi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri istasyonu yetkilisini çağırdı. Gazetecilerin yanına gelen yetkili, “Sen basın değilsin. Sen şuan benim için iki kişisin. Siz iki şahıssınız. Ben senin mesleğini bilmem” diyerek tepki gösterdi.

Saldırıya uğrayan gazetecinin buyurun Başbakanlık sarı basın kartımı göstereyim demesine rağmen yetkili, “Ben sizi şuan basın olarak görmüyorum” dedi. Gazetecinin çıkarttığı sarı basın kartını gören yetkili yanındaki görevliye, “Bunun kartındaki adresi ve ismi alın” dedi.

Ardından gazetecilerin istasyonun sınırlarından çekilmesine rağmen güvenlik görevlileri, gazetecileri başka yerden çekim yapmak için zorladı ve “Burası askeri bölgedir, burada çekim yasak” dedi. Trafiği durdurarak gazetecileri refüje geçiren güvenlik görevlileri daha sonra istasyona giderek ayrıldı.

Kazada şans eseri yaralanan olmazken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.