Adana'nın Karataş ilçesinde, akaryakıt kaçakçılarına yönelik operasyon düzenleyen jandarma, 2 Kalaşnikof marka tüfek, 2 şarjör ile 2 bin 391 fişek ve kasatura ele geçirdi.

Karataş ilçesinde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı ihbarlarının alınması üzerine, Adana İl Jandarma Komutanlığı'nca Karataş-Yumurtalık yolu üzerinde, yol kontrol ve arama çalışması yapıldı.

Gece saat 00.30 sıralarında Yumurtalık-Karataş istikametinden gelen 2 otomobilin içerisindeki 3 şahıs, şüpheli hareketlerde ve çelişkili ifadelerde bulunmaları nedeniyle jandarma ekiplerince teknik destekli olarak uzak takibe alındı.

Yapılan takip sonucunda şahısların yol kontrol noktasına yakın olan Karataş-Bebeli köyü Hasret Köprüsü bölgesinde çalılıklar arasında bir şeyler aradıkları tespit edildi. Şüpheli şahısların bölgeden ayrılmalarının ardından 06.30 sıralarında havanın aydınlanması ile birlikte çalılık ve kamışlar arasında yapılan detaylı arama sonucu, çuval ve poşet içerisinde saklanmış vaziyette 2 Kalaşnikof marka otomatik silah ve bu silahlara ait 2 şarjör ile 7,62 mm çapında 2 bin 391 fişek ve 1 kasatura ele geçirildi.