UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Moldova temsilcisi Zimbru ile karşılaşacak olan Osmanlıspor’da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, “Rakibin kaybedecek bir şeyi olmadığı için risk alarak oynaması işimizi zorlaştıracak. Ankara’ya, ülkemize ve basına karşı sorumluluğumuzun büyüklüğünü biliyoruz” dedi.
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme turunda yarın oynayacakları karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Zimbru ile oynayacakları maçın zor geçeceğini belirten Akçay, "İlk maçın 2-2 sona ermesi avantaj gibi gözüküyor ancak rakibimizin oyun tarzı, gençliği ve aç oyunculardan kurulu olması bizim yarın işimizin zor olacağını gösteriyor" diye konuştu.
Rakibin kaybedecek bir şeyi olmadığını dile getiren Akçay, “Rakibimiz ilk müsabakada oynatmadığı bazı oyuncuları, bize karşı oynatacaktır. Kaybedecek bir şeyi olmadığı için risk alarak oynaması işimizi zorlaştıracak. Avrupa Ligi’nde tecrübesinin olması, rakibimizin avantajıdır. Biz de sahada dik durarak, taktik duruşumuzu sahaya yayarak sonuca ulaşmak istiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.
Taraftarlara sakinliklerini korumaları yönünde çağrıda bulunan Akçay, “Taraftarımızın sakinliğini ve saygısını koruması gerekiyor. Centilmen bir taraftarımız var. Ankara’ya, ülkemize ve basına karşı sorumluluğumuzun büyüklüğünü biliyoruz” şeklinde konuştu.
Osmanlısporlu futbolcu Numan Çürüksu ise, “İlk maç 2-2 bitti. Bu bizim için avantaj gibi gözüküyor ancak rakibimiz küçümsenecek bir ekip değil. Evimizdeki avantajı kullanmak istiyoruz” dedi.

Zimbru cephesi
Zimbru Teknik Direktörü Flavius Stoican, Osmanlıspor karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını vurguladı. Zor bir müsabaka olacağını kaydeden Stoican, “Favori bir takıma karşı oynayacağız. Ayrıca rakibimizin bireysel yeteneklere sahip oyuncuları var. Ben kendime, takımıma güveniyorum. Başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde görüş bildirdi.
(İHA)