Uluslararası gelişmelere bağlı olarak hareketlenen Akdeniz sahil şeridinin güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmaların karada ve denizde artırılacağı bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Adana İl Jandarma Komutanlığınca, Akdeniz kıyı şeridinde akaryakıt, mülteci ve insan kaçakçılığı ile yasak avlanmaya karşı karadan ve denizden yürütülen önleyici çalışmalar devam ediyor. Yasadışı faaliyetler yönünden hassas olan Karataş ilçesi sahilinde yürütülen mücadelenin deniz bölümüne Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı Bot Komutanlığı da katıldı.

Alınan ihbara yaptıkları planlama doğrultusunda birlikte müdahale eden jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, karada ve denizde yer alan unsurları arasında kurulan koordinasyonla, şüpheli deniz araçlarına ve karada yer alan şüpheli insan hareketlerine kısa sürede müdahale ediyor.

Uluslararası gelişmelere bağlı olarak hareketlenen Akdeniz sahil şeridinin güvenliğinin sağlanması yönünde ortak çalışmalara karada ve denizde artırılarak devam edilecek. Adana sahil şeridinin güvenliğine dönük olarak keşif ve gözetleme unsurları ile devriye miktarları arttırılacak ve istihbari çalışmalara ağırlık verilecek.

Öte yandan, 2013 yılı içerisinde başta kaçakçılık ve Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet olayları olmak üzere bölgede 48 olaya müdahale edildiği, 54 şahsa kanuni işlem yapıldığı kaydedildi.