Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasından oynanacak Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçı için üst düzey önlem alınacağı bildirildi.

26 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşama için Manisa Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü, Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin başkanlığında bir toplantı düzenledi. Toplantıda Akhisarspor ve Beşiktaş arasında oynanacak lig müsabakasında alınacak önlemler görüşüldü. Karşılaşma ile ilgili Manisa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı:

“26.10.2013 günü saat 19.00’da Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda, Akhisar Belediye Gençlik Spor-Beşiktaş JK A.Ş arasında yapılacak olan futbol müsabakası ile ilgili olarak, İl Emniyet Müdürlüğü personelince en üst seviyede güvenlik tedbirleri alınacaktır. Bu çerçevede il girişinden itibaren, stadyuma girişi yasak olan (Çakmak, Bozuk Para, Meşale, Maytap, Pet şişe, Kesici ve delici aletler vb.) her tür madde ve materyalden seyircinin arındırılması çalışmaları titizlikle yapılacak, alkollü seyircilerin stadyuma girişine izin verilmeyecektir. 6222 sayılı kanun çerçevesinde yasaklı olan seyircilerin stadyuma girişine müsaade edilmeyecek, bu konuda etkin tedbirler alınacaktır. Bu çerçevede il sınırlarından itibaren aşamalı olarak kontrol noktaları oluşturularak denetimler yapılacak, stadyum kapı ve gişelerinde tüm üst aramaları bizzat polis tarafından yapılacaktır. Ayrıca alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde stadyum içeresine misafir seyirci sadece (Gediz) kale arkası tribününe alınacaktır. İlgili vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu konuya riayet etmeleri önem arz etmektedir. Sözü edilen güvenlik tedbirlerine ve mevzuata aykırı hareket edenler hakkında 6222 sayılı kanun hükümlerince gecikmeksizin işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”