Aksaray’da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişiyi gözaltına alındı. Operasyonda ev ve iş yerlerine yapılan aramalarda el bombası ve silahların da aralarında bulunduğu çok sayıda suç unsuru malzeme ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, uzun zamandır teknik ve fiziksel olarak takip ettikleri suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda polis ekibinin katıldığı ve yaklaşık 15 ayrı adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda suç örgütü kurmak, suç örgütü faaliyetleri kapsamında çeşitli suçlar işlediği tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler polis ekiplerince Aksaray Devlet Hastanesi’nde sağlık raporundan geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda el bombası, ateşli silah, çeşitli çap ve markalarda tabanca mermisi, uyuşturucu madde, kesici ve delici alet, çek ve senet gibi suç unsuru olabilecek eşyalar ele geçirilerek el konuldu.

Operasyon devam ettiği ve şüpheli sayısının artabileceği belirtildi.