Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada bıçaklar çekildi. 2 kişinin yaralandığı kavgada kalbinden bıçaklanan Erdal Karavelioğlu isimli kişi hayatını kaybetti.
Olay 20.30’da Gölcük Donanma Mahallesi 154 Sokak No 18’de meydana geldi. Edinilen bilgiye ve iddialara göre, O.K. isimli kişiden bir miktar alacağı olan Z.G., parasını temin etmek için O.K.’nin oturduğu mahalleye gitti. O.K. ile mahallede karşılaşarak parasını isteyen Z.G., olumsuz cevap alınca aralarında arbede çıktı. Erdal Karavelioğlu ve K.K. isimli kişilerin de dahil olduğu kavga büyüyünce bıçaklar çekildi. Z.G., Erdal Karavelioğlu ve K.K’yi bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı.
Yaralılar, vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen askeri ambulansla Gölcük Donanma Askeri Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede ilk müdahaleleri yapılan 2 yaralıdan durumu ağır olan Karavelioğlu kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralı K.K. ise Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Erdal Karavelioğlu’nun cenazesi yapılan otopsinin ardından askeri hastane morguna kaldırıldı.
Polis olayın ardından, 2 kişiyi bıçaklayarak mahalleye geldiği siyah renkli araçla kaçtığı anlaşılan Z.G.’yi arama çalışması başlattı. Yaralı olarak olay yerinden kaçan Z.G., aldığı darbelere dayanamayarak Yeniköy mevkiinde ambulans çağırdı. 112 ekiplerinin haber vermesi üzerine Z.G.’nin bulunduğu yere polis ekipleri de sevk edildi. Yaralı Z.G. olay yerine gelen 112 ekiplerince polis kontrolünde Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bıçakladığı 2 kişiden birinin ölümüne sebep olan Z.G., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak ifadesinin alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)