Antalya’nın Alanya ilçesinde, baraj inşaatında çalışan işçileri taşıyan servis aracının gölete düşmesi sonucu arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybeden kepçe operatörü Faruk Orçan ile Osman Dut’un cenazeleri Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Dün sabah saatlerinde iş yerine giderken geçirdikleri kaza sonrası hayatını kaybeden 8 işçiden Faruk Orçan ile Osman Dut’un cenazeleri karayoluyla memleketleri Türkoğlu ilçesine getirildi.

7 ay önce evleri yandığı için çalışmak için Alanya’ya gittiği öğrenilen Osman Dut’un (26) cenazesi ilçeye bağlı Şekerobası beldesinde toprağa verildi.

Kepçe operatörü Faruk Orçan’ın cenazesi ise ilçeye bağlı Beyoğlu beldesindeki İnönü Camii’ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından Orçan’ın cenazesi belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Yeter Orçan, eşinin mezarı başında feryat etti.

Evli ve 2 çocuk babası Faruk Orçan’ın hem mesai arkadaşı hem de amcasının oğlu Ahmet Orçan, “Sabah saatlerinde aldığımız habere göre toprak işlerine ait aracın baraja uçtuğunu öğrendik. Gittiğimizde çok sayıda insan vardı ama müdahale edemiyorlardı. Suyun kapaklarının açılması sonucu su boşaldı. Arkadaşlarımın hepsi ölmüştü, kurtulan 3 arkadaş vardı. Onlar atlayarak kurtulmuş iki kişi daha çıkmaya çalışmış ama yüzme bilmedikleri için onlarda buzun altında can vermişler” dedi.