Antalya’da polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü, 5 saat sonra kaza yaparak durabildi. Alkollü sürücü "İyi misiniz” diye soran sağlık ekibine “Anam mısın, babam mısın abla?” diye karşılık verdi.
Olay, Antalya’nın Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi Fatih Terim Caddesi üzerinde saat 03.00’da meydana geldi. Akşam saatlerinde devriye gezen polis ekipleri durumundan şüphelendikleri Hakan P. idaresindeki 58 AY 493 plakalı aracı saat 10.00’da durdurmak istedi. Hakan P. ekiplerin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Aşırı derece alkollü oldukları öğrenilen sürücü Hakan P. ve yanındaki Batuhan P. ara sokaklarda polis ekiplerince sıkıştırılınca kaçmak için aracın farlarını kapatarak seyretmeye çalıştı. Bu sırada alkolün etkisi ve yolun karanlık olması nedeniyle aracın hakimiyetini kaybeden sürücü Hakan P. önce orta refüjde bulunan aydınlatma direğine ardından da palmiye ağacına çarpıp takla atarak durabildi.
Yan yatan aracın içinden kendi imkanlarıyla çıkan ikili kendilerine yardımcı olmak isteyen polis ve sağlık ekiplerini uzun süre uğraştırdı. Alkolün etkisiyle bilinçsizce davranan Hakan P. “İyi misiniz” diye soran 112 sağlık ekibine “Anam mısın, babam mısın abla?” diye karşılık verdi.
Ekiplerin uzun süren uğraşlarının ardından sürücü Hakan P. ve Batuhan P. sağlık kontrolü ve alkol muayenesi için Özel Akdeniz Şifa hastanesine kaldırıldı. Kazanın ardından hurdaya dönen araç, çekici marifetiyle bulunduğu yerden kaldırıldı.
(İHA)